Добро дошли на сајт Милоша Антонићa, свештеника и пчелара из Коцељеве!

      ПРОИЗВОДИ

             Једите мед данас као храну, да га не би сутра јели као лек!

 

 

 

 

 

 

 

ПРОПОЛИС је драгоцен пчелињи производ који се састоји од разних биљних смола, балзама, етеричних уља, полена и других материја. Научна истраживања су показала да има антибактеријска, антивирусна, антимикотична, антитумурозна, анаболичка, регенративна и анестетичка својства, па се слободно може тврдити, што је и научно доказано, да је прополис по својим својствима чист риродни антибиотик. Прополис помаже у лечењу упалних процеса различите етиологије у дигестивном, распираторном и гениталном тракту (афте, стоматитис, гастритис, чир, колитис, диспепсије, ринитис, синузитис, тонзилитис, ларингитис, трахеитис, астматични бронхитис, колпитис, цервицитис, ерозија грлића материце, итд.) а у стоматологији код парадентопатија, пулпитиса, гљивичних оболења уста и сл. Веома добри резултати се постижу у лечењу дегенеративних обољења зглобова уз помоћ воска обогаћеног прополисом, а користи се и код обољења периферног нервног система (неуралгије, неуритиса), постарауматичних стања итд. Утврђено је да поѕитивно делује код дијабетеса, смањивањем нивоа шећера у крви, без негативних ефеката на функције бубрега и јетре. најширу примену прополис има у дерматологији (третирање рана, опекотина, екцема, гљивичних обољења, алопеције итд.). Докаѕано је да делује и на опште јачање организма. Прополис се може користити на више начина, а један од најлакше применљивих начина у народној медицини је 20 % раствор прополиса у 96 % алкохолу.

 

 

 

 

    УПОТРЕБА

  • За јачање имунолошке отпорности организма и лечење већине обољења: узимати два пута на дан (пре доручка и позле вечере) 10 - 15 капи на коцки шећера, кашичици меда или пачету хлеба, сисати у устима док се не истопи.

  • За брзо зарастање рана и сузбијање гнојних чирева на кожи: накапати на рану (чир) прополис да формира фини филм и покрити газом. Понављати једанпут дневно.

  • За болести дисајних путева (бронхијална астма): узима се по 10 - 15 капи, пола сата пре јела, три пута дневно. За инхалирање се користи врући чај од камилице или шипурка. У шољу чаја се стави 20 капи прополиса, шоља се поклопи пластичним левком па се кроз левак удише врућа пара.

  • За чир на желудцу и дванаестопалачном цреву: 10 капи прополиса накапати у мало млека и испити на искап. Узимати 3 пута дневно на 1 сат пре јела у току 28 дана.

  • Хемороиди (шуљеви): 10 - 15 капи прополиса на кашичицу меда, коцку шећера или парче хлеба узети ујутру наште срце и увече пре спавања сисати као бомбону. Увече после прања сумпоровим сапуном узети парче газе премаѕати је прополис капима и као облогу ставити на чмар.

  • За вагинални секрет: 10 капи на 1 литар прокуване воде и тим раствором се регирати.

  • За упалу јајника и ранице на грлићу материце: две капи ставити на тампон потом умочити у кантарионово уље и сваке вечери стављати у вагину (20 дана).

     НАПОМЕНА:

  • Деци испод 10 година старости дневно давати број капи идентичан броју година детета.

  • Дијабетичари прополис капи стављају на парче хлеба или у не заслађен напитак.

  • АЛЕРГИЈА НА ПРОПОЛИС: Мали број људи је алергичан на прополис, али ако се после употребе прополиса осети свраб на рукама, врату, лицу или ако избије копривњача, онда треба прекинути употребу прополиса.

ПОВРАТАК НА ВРХ